Maaike Ferf Jentink

Tot mijn 20e heb ik als dove zwemster intensief getraind en wedstrijden gezwommen op internationaal niveau en vanuit deze passie de sportopleiding CIOS gevolgd. Mijn sportervaringen met een horende trainer en horende medesporters balanceerden tussen plezier en overleven. Bij sporten met een auditieve beperking is het constant intensief opletten of er iets gezegd wordt. Continue opletten of je geen communicatie mist die van belang is voor je sportbeoefening. Dat maakt dat sporten soms meer stress oplevert dan dat het ontspant. In deze periode moest ik creatief zijn in het zoeken naar vormen van samenwerking.

Vanuit deze ervaringen heb ik mijn bedrijf FJ Move opgericht. Met mijn bedrijf wil ik een bijdrage leveren aan een sportwereld waarin ook mensen met een auditieve beperking volwaardig kunnen participeren. Dat doe ik door zowel sporters met een auditieve beperking als sportverenigingen/sportbonden/sportopleidingen te ondersteunen bij het samen sporten.

Ik bied zowel cursussen en trainingen aan als persoonlijke begeleidingstrajecten. Daarnaast houd ik mij bezig met diverse projecten. Op deze website zijn ze allemaal te vinden.